Tags

Van kleine helden
roman
presentatie
De Balie
Goddeloze Barmhartigheid
Nijgh & Van Ditmar

Richard de Nooy

Nijgh & Van Ditmar
boeken

Presentatie 'Van kleine helden' in De Balie op 8 juni

Klik hier om direct kaartjes (met of zonder boek) te bestellen via de site van De Balie. 

Of laat je overtuigen door onderstaande tekst over het programma Goddeloze Barmhartigheid.

"Barmhartigheid – het woord doet denken aan grote verlossers en dappere strijders, misschien wel van Bijbelse proporties. Maar zit barmhartigheid niet in ieder mens, ook zonder god? En zijn het niet de kleine gebaren die het verschil maken? Op 8 juni interviewen we Richard de Nooy over zijn nieuwste roman, Van Kleine Helden, en vragen ons af wat ‘barmhartigheid’ in onze tijd betekent. De roman is een eerbetoon aan alledaagse helden en een verkenning van hun drijfveren. Zo leren we schoonmaakster Tatjana kennen, die het huwelijk van haar ex betaalt. Pomphouder Jens, die een vluchtroute biedt aan internetbruid Supaporn. En Sigrid, die haar oude vader een laatste boottocht gunt met zijn twee maîtresses. 

Ook spreken wij met Stella Bergsma en Rebekka de Wit die hun visie op dit thema uiteenzetten. Samen gaan we op zoek naar de kern, met vragen als: Vraagt barmhartigheid om een wederdienst? Of is het simpelweg makkelijker om iemand anders gelukkig te maken dan jezelf?

Met o.a.

Richard de Nooy groeide op in Johannesburg, maar woont inmiddels 30 jaar in Amsterdam. Hij schrijft zijn romans en korte verhalen in het Nederlands en het Engels. Zijn debuutroman werd bekroond met de University of Johannesburg Prize for Best First Book. Deze maand komt zijn nieuwste roman Van Kleine Helden uit. 

Stella Bergsma is zangeres, dichteres, romanschrijfster en columniste. Ze schrijft onder andere voor H/P de Tijd en de Volkskrant. In 2016 verscheen haar debuutroman Pussy Album.

Rebekka de Wit is schrijfster en theatermaker. In 2015 kwam haar debuutroman We komen nog één wonder tekort uit. Op dit moment werkt ze bij De Correspondent aan een Afhankelijkheidsverklaring.

Klik hier om direct kaartjes (met of zonder boek) te bestellen via de site van De Balie.